Wentzo Wireless

Naar overzicht

Wentzo Wireless

Wentzo Wireless bestaat uit een team van 41 gemotiveerde en gespecialiseerde WiFi fans. Vanaf 1999 is Wentzo Wireless de expert in de aanleg en het onderhoud van draadloze verbindingen. Deze vormen een stabiele basis voor uiteenlopende toepassingen, zoals een draadloos bedrijfsnetwerk, internettoegang of voordelige draadloze VoIP oplossingen. Naast deze totaaloplossingen biedt Wentzo Wireless ook specifieke diensten aan, zoals een Wireless Site Survey of WLAN Troubleshoot.

Wentzo Wireless opereert in een betrekkelijk jonge branche. Tóch beschikt Wentzo Wireless al over meer dan vijftien jaar ervaring in draadloze oplossingen. Die ervaring geeft Wentzo Wireless een voorsprong. Niet alleen op het gebied van kennis en programmering, maar ook door bekendheid binnen uw specifieke sector. Dat blijkt wel uit de referenties! In 1999 startten de broers Reino en Martijn Wentzel het bedrijf Wentzo Wireless. In 2002 hebben zij een aantal WLAN specialisten in dienst en vestigt het bedrijf zich in Putten. In 2005 wordt Wireless Networks overgenomen en een jaar later opent Wentzo Wireless haar democentrum in Amsterdam. Een tweede overname vindt in 2007 plaats. Holiday Hotspot, een bedrijf dat zich vooral op de recreatiesector richt, wordt onderdeel van Wentzo Wireless.

Wentzo Wireless is op dit moment de grootste en best gewaardeerde WiFi as a Service aanbieder van Nederland. Door ontwikkeling van additionele diensten zijn klanten verzekerd van de meest complete en geavanceerde WiFi as a Service dienst.

Zakelijke uitdaging

Door een groot aantal applicaties was de informatie versnipperd waardoor real-time data beperkt/niet snel beschikbaar was. Kortom Wentzo Wireless wilde  haar applicatielandschap vernieuwen en integreren.

Geïmplementeerde oplossing en resultaten

Voor het RFI/RFP traject werd een extern adviseur ingeschakeld. Na consultatie en diverse demo’s van onder andere Pylades heeft Wentzo Wireless een principe keus gemaakt voor Pylades. Wentzo Wireless heeft gekozen voor de Dynamics 365 Cloud met Pylades als implementatie partner. In eerste instantie wordt de verkoop functionaliteit in gebruik genomen en later de Field Service functionaliteit. In de Dynamics 365 Cloud is tevens branche specifieke software  geïnstalleerd zoals de Pylades Professional Services Automation add-on. Hierin zal onder andere bijvoorbeeld overeenkomsten, projecten en planning en urenregistratie worden ingericht.

Pylades, strategische partner voor ICT Dienstverleners

Doorslaggevend voor de keuze voor Pylades waren onder meer de bewezen branche kennis, de goede adviezen voor het realiseren van de doelstellingen van Wentzo Wireless met standaard oplossingen, de korte implementatietijd, de toekomstvisie op de markt van ICT Dienstverleners en de klik qua cultuur en samenwerking. Samen met Wentzo Wireless zal Pylades blijven werken aan het verder optimaliseren van het Dynamics 365 platform voor ICT Dienstverleners.

 

 

Open branche oplossing