Kuiken groep kiest voor Microsoft Dynamics AX en Annata IDMS

Naar overzicht 02-06-16

Kuiken

Weesp, 2 juni 2016 – De Kuiken Groep (Kuiken) heeft gekozen voor Microsoft Dynamics AX en laat de implementatie uitvoeren door Microsoft Gold Partner Pylades. Recent heeft de ondertekening plaatsgevonden van het contract. Als toevoeging op de standaard Microsoft oplossing wordt de Annata add-on voor Import en Dealer bedrijven (IDMS) geïmplementeerd.

Kuiken gaat haar processen ondersteunen met Microsoft Dynamics AX in combinatie met Annata Dynamics IDMS. De combinatie van Dynamics AX als ERP systeem en de Import en Dealer managementsystemen (IDMS) add-on van Annata geeft Kuiken de specifieke functionaliteit die ze nodig hebben ter ondersteuning van de complete en complexe lifecycle van de producten die zij succesvol in de markt zetten. Het is een oplossing voor bedrijven in de import, distributie en service van kapitaalgoederen. De oplossing zorgt voor een optimale ondersteuning van de business en de daaraan gekoppelde administratieve processen.

Kuiken is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, crane & material handling en recycling equipment in de Benelux. Kuiken voert sterke merken als Volvo en Sennebogen in Nederland, België en Luxemburg.

Aanleiding om een nieuw ERP pakket te gaan selecteren

Aanleiding voor het selecteren van een nieuwe ERP oplossing is dat het huidige system 12 jaar oud is en daardoor niet meer wordt ondersteund, het niet geïntegreerd kan worden met andere systemen en het niet de benodigde functionaliteit biedt. Kuiken zocht een standaard oplossing die de zeer rijke functionaliteit biedt om haar bedrijfsvoering volledig te ondersteunen. De eis aan de implementatie partner was dat zij relevante ervaring in deze hele specifieke branche moest hebben. Na de eerste contacten is tijdens meerdere sessies naar de eindoplossing toegewerkt waarna de aanbieding is gedaan.

Keuze voor Pylades en Microsoft Dynamics AX en CRM

De implementatie van Microsoft Dynamics AX is een zeer uitdagend en uitgebreid traject. Onder leiding van het management is een gedegen selectie traject doorlopen. Door middel van een Request for Information (RFI), presentaties, demonstraties en gesprekken is uiteindelijk gekozen voor de Microsoft Dynamics AX en Annata IDMS oplossing. In eerste instantie is nog gekeken naar een extern warehouse management systeem (WMS), maar na een presentatie van de WMS functionaliteit van Dynamics AX is besloten de standaard functionaliteit te gaan gebruiken.

Pylades is daarbij overtuigend als beste oplossing / partner uit de bus gekomen. De reden om voor Pylades te kiezen was met name de pragmatische aanpak, de kennis en ervaring met IDMS en de juiste referenties.

Over Kuiken

De Kuiken Groep is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, crane & material handling en recycling equipment in de Benelux.

Zij bieden haar klanten ‘one stop shop’-oplossingen met de verkoop en verhuur van machines evenals onderhoud en reparatie en de verkoop van onderdelen. Daarnaast denken zij mee over de best passende financiering en verzekering van machines. Om klanten optimaal te ontzorgen ontwikkelen zij nieuwe vormen van full service dienstverlening. Kijk voor meer informatie op hun website.