Round Table Dynamics 365 Field service

Naar overzicht 09 februari 2017

Round Table “Tevreden klanten door een betere service”

Gewijzigde datum!

Donderdagmiddag 9 februari 2017 van 12:30 uur tot 16:30 uur organiseert Pylades in samenwerking met Microsoft Nederland, exclusief voor dienstverlenende organisaties de round table:

“Tevreden klanten door een betere service” met Microsoft Dynamics 365 Field Service het succes vergroten

Hoe kunt u de verwachtingen van uw klanten waarmaken en het succes van uw serviceorganisatie vergroten? Tegenwoordig is door onder andere het gewijzigde aankoopgedrag van de klant, service belangrijker dan ooit. Met name door het Internet of Things (IoT) houden de veranderingen voorlopig ook nog aan. Slimme apparaten geven namelijk zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Klanten zijn 24/7 online en kunnen middels hun mobiel of tablet alle relevante informatie over producten en leveranciers opvragen.

Besparing van tijd en geld

Met Field Service kunt u aan deze verwachtingen voldoen. Field Service optimaliseert uw serviceorganisatie. Van de interne planning tot de installatie of reparatie door monteurs in de buitendienst. Het verbeterd uw performance en klant- en medewerker tevredenheid. Dat resulteert tevens direct in een besparing van tijd en geld.

Tevreden Klant

Tijdens de Round Table “Tevreden klanten door een betere service” laten wij u met behulp van onze flexibele en geavanceerde software oplossing, die gebaseerd is op Microsoft Dynamics 365 Field Service, zien hoe u uw dagelijkse operatie van eerste klantcontact tot factuur kan ondersteunen. Onze oplossing biedt ondersteuning aan service verlenende organisaties die dagelijks te maken hebben met serviceaanvragen, planning, onderdelen, medewerkers in het veld, SLA’s en Internet of Things (IoT).

Doelgroep

Organisaties waarvoor deze functionaliteit de juiste toegevoegde waarde levert zijn onder andere actief in:

Het doel van de sessie is om u te inspireren, ideeën op te doen en meer inzicht te geven in de mogelijkheden om met Microsoft Dynamics 365 – Field Service uw serviceorganisatie succesvol in te richten en te laten groeien.

Programma

Donderdagmiddag 9 februari 2017
Het programma ziet er als volgt uit:

12.30  Lunch
13.15   Ontvangst / Kennismaking – Pylades
13.30  Uitdagingen & trends – Pylades
14.00  Strategie & Visie – Microsoft
14.30  Pauze
14.45  Dynamics 365 – Pylades
15.45  Afsluiting
16.00 Netwerkborrel

Inschrijven

Het aantal beschikbare plaatsen voor deze sessie is beperkt. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.